Wednesday, August 12, 2009

cikloek

cik loekman..
kau adalah lelaki yang sial,
wajahmu sombong sekali..
ingin sekali ku maki..
kau mampu untuk tidak mengextendkan aku ke sem 7
hanya kerana taekwando..tapi kau malas nak buat ke ape,
warghhhhhhhhhhhh..takkanlah nak extend sem sebab taekwandoooooooooooooo
lantak ar,layan lagu hetty koes endang lagi best

Sunday, July 26, 2009

haaihhshh tewentiwan

haishhh
thanks for all the wishes my friends *hugs xoxo*
umur dah 21,dah bosa dah den.po la den nak buek lopas ni..
badan tak bosa2 gak.huhu.
bulan ramadhan semakin menghampiri.(tiba2 je).dapatkah aku bertahan.mampukah?.malu la dah besar2 ni tak puasa.haha.pastu pegi pasar beli kueh dgn air je sebab dah kenyang.huhu.tu zaman muda2 dulu le.tapi,cam tak berapa nak muda je.huhu.fikir2 balik apa aku dah buat 21tahun rasa cam nak gelak ahak ahak la pulak.ntah pape je.tapi,mcm seronok pun ada.err.sebab apa yg aku rasa tak semua orang dapat rasa.ehe.dan apa yg org rasa tak semua aku rasa.bak kata orang tua2,5tahun selepas umur 21 ni la penentu hidup kita.ye ke?mungkin la kot.tapi aku mcm takut nak jadi besar.sempat ke aku buang tabiat malas ni?ish risau2.pernah aku ckp kat puan bib."walaupun saya tak cemerlang dalam pelajaran,tapi saya akan usaha nak berjaya dalam hidup tak kira la camane pun".tapi,tu macam alasan nak menghalalkan kemalasan/kegagalan pun ada.ntah laaa.ntah mcmana aku yakin aku boleh.semoga ditunjukkan jalan oleh-Nya.hee.Amin

Monday, June 29, 2009

pazli tagged me..waaaa :)

POBONDO LA SOALAN2 NI HAI PAZ.HUHU




1. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri??
rokok.jawapan muktamad.computer ji,lock the answer please

2. apakah bende paling penting dlm hidup kamu?
benda?hm hm ikut situasi la.kat dalam hutan computer takde function.
ehehe.

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu??
kat tepi pantai(sambil dengar bunyi ombak wuushh wuushh)

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
next quest pls

5. Adakah anda sedang dilamun cinta??
next

6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam??
restoran khulafa sec 7 (kami bukan yg pertama,tapi kami yang terbaik)

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
tony buzan.tajuk rahsia.haha

8. Apakah nama penuh kamu??
mohammad nadzri bin ali udin

9. Kamu lebih senang dengan ayah atau mak??
mak le.(mak lapar la!!siappp.huhu)

10. Namakan seseorang yang ingin kamu jumpa dalam hidup kamu buat pertama kalinya??
amy winehouse

11. Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu.
malas la nak tulis.huhu

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri??
tidak sekali2.anta dobi je paling abis.kuang3

13. Tempat yang paling seronok yang kamu mahu pergi?
italy.....

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu..
saye di tag oleh pazlina..haha ;p
1.ske tolong org
2.baik
3.cute ;p
4.peramah
5.mok .kuang3

15. 8 perkara yang amat saya gilai??

- katil yang empuk
- bukak lagu kuat2..
- converse
- bundle
- gadis berambut panjang,kurus dan comel.kuang3
- ske main poker kat facebook.
- duduk2 dalam bilik sorang2 main pc
- futsal 5 kali seminggu

16. Pelukan atau ciuman??
peluk dulu.pastu cium.lepas tu?nyiahaha ;p

17. 8 perkataan yang sering diucapkan??

- ye?
- tu la tu
- naik je
- pulak
- geram je
- yo
- f*uck
- gelak kuat2 kira perkataan ke?huhu


18. 8 buah buku yang paling baru di baca??-
- baru beli ni pun tak baca2.dah hilang kot?haha

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali??
- hanson (time muda remaja)
- jem
- oasis-wonderwall
- alesana - apology acoustic
- james morrison - you give me something
- laura passini - its not goodbye
- all emo+screamo song.warrggghhhh
- jack johnson - better together

20.Mari "menTAGGED"
-err..

Wednesday, June 17, 2009

when a man ...

When a man loves a woman
Can't keep his mind on nothin' else
He'll change the world
For the good thing he's found

If she is bad, he can't see it
She can do no wrong,no harm
Turn his back on his best friend
If he put her down

When a man loves a woman
Spend his very last cent
Trying to hold on to what she asked for
He'd give up all his comfort and needs
And getting hungry to death
If she said that's the way
It ought to be

When a man loves a woman
He can do her no wrong
He can never own some other girl
He will feel no regret
He will never drop tears
Yes when a man loves a woman
I know exactly how he feels
cause im the man that used to loved my woman
*sigh*

Tuesday, June 2, 2009

panpan datang lagi dengan bora ...

hari ni penyakit sleeping disorder aku datang balik.pebenda la aku nak buat pagi2 buta ni.last2 pergi joging kat padang merah(bukan nama sebenar)dengan wafi(nama sebenar).tu je la.nak cerita apa pasal joging lagipun.huhu.1 hari ni aku download 4 cerita.campur 3 hari lepas punya,total adalah 10.tapi satu pun tak tengok lagi.nyiahaha.itu la side effect penyakit bosannudin.

sebenarnya,cerita sebenar hari ni nak cakap yang aku lonely tiba2.nyiahaha.nak cari gf baru malas.leceh la nak mula."hoi" "hye girl (wahaha)" "dah gosok gigi ke belum" "berapa lama tak mandi ni" "esok free tak,jom pergi surau" dan lain2 lagi yang jiwang2 belaka.aku dah lupa la teknik nak mengayat ni.asal kenal perempuan je mesti last2 jadi kawan baik.nyiahaha.nak tunggu perempuan ajak jadi bf dia,jangan mimpilah.muka aku ni dah lah wak supardi lupa nak siapkan.hee.tapi gua rilex je.dalam Islam mengatakan bahawa perempuan yang baik akan pasti menjadi milik lelaki yang baik dan begitulah sebaliknya.pergh risau betul.tapi aku dah pernah tengok bukti2 depan mata aku sendiri.member aku kaki club last2 kawin dengan minah club jugak.aishh.bukan menggatal nak kawin pun,cuma aku pun tak tau aku ni baik ke jahat ke.tapi kawan2 kata aku jahat perangai la.hahaha.lantak la,esok esok la fikir.

dan tiba2 jugak aku nak cakap,oi paz.sebelum kau pergi mesir tu,aku nak cakap yang terima kasihlah jadi kawan aku,dengar masalah aku dan beri advise kat aku eh.aku cerita masalah kat kawan2 yang aku rasa selesa je.macam perempuan pulak.tapi biasa la adik beradik aku semua perempuan kan.aku harap aku,kau dengan budak 10-1 yang lain jadi kawan sampai bila2 k.

:)

zzz zzz zzz

Tuesday, April 21, 2009

hold on.

I never asked to be sorry
If its over its over for sure
I don't regret that I didn't want to
Remember what all this was for

So this is all we can do
What news is in store
How come starting over
Would be frowned on anymore

*** hold on
*** hold on
Its all been said
Its all been done

I never witnessed bitter like this
You'd think I'd have shot in cold blood
If you won't admit it and I won't be around
Just so I hear the applause

This isn't all we can do
When in doubt you move on
No need to sort it all out
By the time you read this I'll be gone

*** hold on
*** hold on
Its all been said
Its all been done
Hang on

You only disappoint the ones who don't believe

*** hold on

I never asked to be sorry
If its over its over for sure

:'(

Saturday, April 11, 2009

Bulan ini April 2009

Bulan ini memang sangat teruk bagi aku.Bermula dengan kad bank rosak. lepas tu ic patah.tak dapat cucuk duit.nasib baik ada kawan2 bagi pinjam.nak buat kad bank kena ada ic.pergi la buat ic,tau tau kena denda Rm100.akak tu kata dapat diskaun kalau tunjuk kad pelajar,puas la aku mencari kad matrix gua yang dah satu sem tak nampak bayang.last2 tak jumpa.tapi akak tu terima la jugak slip periksa.macam tu pun boleh ke?(selepas merayu)ehe.punya la penat buat ic dengan kad bank dalam satu masa.nasib baik akak buat ic tu satu kawasan rumah dengan aku(macamana ntah dia sesat kat batu caves ni).dia bagi aku buat cepat2.dah la akak tu jaga kaunter khas untuk IBU MENGANDUNG, ORANG TUA, dan OKU. Punya la tebal muka aku time tu kat sana.tapi buat keras je orang pandang.kelakar la pulak.aha.lepas tu 2 hari lepas,pc aku meletup(2 bulan tak shut off).Rabak la poket gua nak betulkan.dah la tak balik study week.takda pc aku nak watpe? tidur sampai bulu mata lentik ke.sebenarnya duit cukup,tapi camna ntah ditakdirkan aku nak beli hp baru.fuckk(kalau aku tau aku tak beli).terpaksa la gua makan makanan tak berkhasiat sampai hujung bulan.nak mintak kat mak malu,dah 2 kali minta awal bulan tu.wahaha.suwey betul la bulan ni.tapi,ntah macamana aku gembira.hehe.dah lama takda masalah la katakan.
anyway,gua lapar.gua nak makan tomyam edisi maggi.ahh janji makan
dah,tu je :)

Friday, April 10, 2009

Good film for good people.check it outtt ..

For me, most movies I watch just feel like a waste of time while others I feel as though I got a little entertainment value from.
But there are some that really make you think about yourself, your life and the path you are currently on. These are the movies that somehow changes the way you think about things and make you really want to take control of your life.
Even if it is a temporary feeling or a life changing one, movies that have the power to move us in such a way should be an inspiration to us all.
Enough talking, lets go to the list i made..

  1. The pursuit of happyness
  2. Forrest Gump
  3. Slumdog millionaire
  4. Catch me if you can
  5. About schmidt
  6. Boiler room
  7. Good will hunting
  8. Patch Adams
  9. The Secret
  10. Seven Pounds
  11. Jerry Mcguire (money money money dude)
  12. All Will Smith movie (im a big fan of him lol :p )
move ur ass and start downloading lol.its worth ur time waiting.believe me :)

Thursday, April 9, 2009

whyy...am i not trying hard enuff

hari ni , aku diarahkan untuk mengambil test dan carrymark kat department. So, i go without bathing.who knows anyway.hahaa.to make it clear, im not preparing good enuf for the test,but i give my 150% effort on that night.One whole fucking nite,sitting on the floor and trying to memorize all the fucking fact.i've got two test tomorrow with 6 hours left to prepare.Whos to blame?me?my imaginary friend?my bed?my sleep syndrome?naahh.it is just me.

dah la masa test masuk paling lambat dan keluar paling awal.macam poyo plak.tapi gua penat gila.mata pun dah takleh bukak.nak cakap dengan orang pun,terkeluar benda2 yang nak kena hafal.huhu.

dah dah.back to the topic.lepas tu pergi la department.sebenarnya aku dah nak kena bar sepatutnya tapi ntah macamana lec tu (pn liza,KENAL gila korang kan) taknak bar aku.mungkin aku berjaya meraih simpati sebab aku msg dia awal2 konon2 aku dah sedar dah takkan ponteng lagi.mana taknya 12 kali untuk kelas hr,10 kali untuk ob.mana tak kena bar.sem lepas gua dah la kena bar.ehe.lets bygone be bygone kan.

lepas tu kan kan, masa aku dpt markah test.aku tak dapat markah sepatutnya dah lama tak dapat iaitu 90 ke atas.aku dapat 87 dengan 85 je.nampak je banyak,tapi dia dah bagi hint kot.adik aku pun boleh dapat fullmark.wtfff gila frust.moy dapat 97.tak adil tapi sebenarnya dengki.haha.tapi takpalah,nak wat camna.ada lah hikmah dia taknak bagi aku markah banyak2 tu.huhu.rasa nak gigit pintu je.

but act,gembira sebab tak kena bar...
yahuuuuuuu......

Eat this for breakfast.Start ur day with a smile :)

video

How to jadi budak up zaman sekarang.

  • Lepak kat Pavilion, BB, Sg Wang, and make sure you lepak kat tangga walaupun ada kerusi.
  • Oh, bukan Pavilion tetapi PAVI, manakala Times Square ialah TS, or TIMES, because ckp PAVILION instead of PAVI takes too much of your time that you'd rather use to meng-up kan diri anda.
  • Cakap English dengan kwn-kwn. But dengan SLANG omputeh sekali ye.
  • Cakap Melayu pon dengan SLANG omputeh.
  • Buat-buat tak reti cakap Melayu sangat and kena ada orang ajar.
  • Jadikan Hartamas, One Utama itu tempat biasa melepak.
  • Join komuniti-komuniti di mana semua anggotanya hot-hot dan kaya-kaya belaka. Pastikan nama komuniti gempak-gempak seperti JANDUS, TUCKIR, LAZARUS, etcetera.
  • Keluar secara beramai ramai ramai yang amat dan jalan tanpa hala tuju. Kecuali lepak di tangga-tangga dan duduk di lantai berdekatan Monorail BB.
  • At least salah seorang anggota mesti ada DSLR yang ditayangkan kemana saja anda pergi.
  • Kamera DSLR mestilah dipakai seperti aksesori, yang paling hot ialah gantung di leher.
  • Jangan lupakan hanya guna function auto sahaja.
  • Lepak di Starbucks KLCC seramai 17 orang, sambil menikmati SEGELAS frappucino.
  • Ambil gambar menggunakan DSLR tadi di entrance KLCC/depan PAVI/mana-mana tempat komersial.
  • Mengaku anda peminat nombor satu band yang anda tak pernah dengar pon lagunya.
  • F*CK semua band yang dah naek walaupun dulu anda suka band itu.
  • Pandai go with the flow. (Indie-Shuffle-kini hardcore)
  • KEMESTIAN mesti pergi bershisha sambil membuat havoc di kedai itu.
  • Buat lawak yang best dengan Pakgad, orang kedai, serta makcik cleaner.
  • Jangan kawan dengan orang tak up/ tak hot.
  • dll. akan di add kemudian.

  • Item-item pakaian warga Up:
  • Baju kemeja kotak-kotak.
  • Vans.
  • Skinny jeans bermacam-macam warna.
  • Tights.
  • Sunglasses besar.
  • Beg besar.
  • Trucker hat yang ada jalur-jalur warna warni.
  • Kemeja-T berSTATEMENT.
  • Tube top.
  • Hot pants kaler-kaler.

and the story goes ..

Hell-o fuckers, haters, lovers and such. Thanks for stepping by to my worthless, good-for-nuti n blog. Im spending most of my night working on this blog.Shit. Its not easy as it seems to be naah but i managed to figured it out somehow.This is suppose to be my first post and im trying not to mess with but who's care eh? The word first is kinda historical and tragic. First love, first grade, first sex (oops), first love (err,did i already mentioned it before?). I love to meet a person that has unlimited creativity and imagination as i possesed (err too much i think). I started to read blog since 2 years back and i find it interesting and accomodative to myself. Fuck, this thing is great shit to make it easier.i often laugh my ass off (lmao) untill i laugh somebody else ass later. Gaahhh, whatttaafucck? no introduction of myself ? ehe. no need la dude. But certainly im not as what u think but its getting closer. I seldom show my true personality to random people. Ahh, penat la nak tulis banyak2.haha. So,this is it for now :)